V papieri pečená zelenina

Potrebujeme

  • 250 g žltých cherry rajčín
  • 250 g červených cherry rajčín
  • 1 menšia žltá cuketa
  • 1 menšia zelená cuketa
  • 2 cibule šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červená hrubostenná paprika
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • Trochu čerstvého tymiánu, oregana
  • Soľ, korenie, olivový olej

Postup

Pripravíme si 4 hárky papiera na pečenie. Zeleninu a bylinky umyjeme a osušíme. Šalotky rozdelíme na 4 časti, cesnakové strúčiky očistíme a zľahka popučíme nožom, hrubostennú papriku nakrájame na hrubšie kolieska, zelenú cuketu nakrájame na väčšie kúsky, žltú cuketu nakrájame na plátky. Na každý z papierov na pečenie do stredu navrstvíme zeleninu – z každého druhu rovnomerne namiešame. Zeleninu polejeme trochou olivového oleja, posolíme, okoreníme a pridáme bylinky. Baliaci papier zabalíme do batôžka tak, že všetky štyri rohy papiera spojíme a zatočíme (ako salónku). Batôžky so zeleninou uložíme do hlbšieho plechu a pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 25-30 minút. Po dopečení opatrne otvoríme papier, uložíme na taniere a podávame k opečenému chlebu, ku grilovanému mäsu, rybám a pod. Výborne sa hodí k vychladenému bielemu vínu, napr. k Rizlingu Vlašskému od Vitis. Toto akostné odrodové víno vonia ako závan letnej lúky. Charakterizuje ho iskrivá zlatožltá farba, jemná vôňa lúčnych kvetov a chuť spríjemňujú typické kyseliny.

Dobrú chuť Vám praje Vitis!

Recept a foto: @SistersBakery.sk