Slané tvarohové tyčinky

Vychutnávate si radi počas teplého letného večera, či dňa dúšok vína? A chýba vám k tomu ďobnutie do niečoho malého slaného? Tak nesiahnite tentokrát po obyčajných čipsoch z obchodu, ale pripravte si vlastnú, domácu pochúťku. Recept na klasické slané tyčinky ponúkame tentokrát vylepšený pridaním tvarohu. Stačí 25- 30 minút a máte hotové. Čo vy na to?

K slaným tyčinkám odporúčame elegantné, svieže víno s výraznou chuťou, jemným pikantným nádychom a s dominantnými kyselinami – Rizling Rýnsky VITIS Galéria.

Potrebujeme:

  • 250 g hrudkového tvarohu
  • 250 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 1 žĺtok a 1 bielok
  • Celá rasca a soľ na posypanie

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a spracujeme na cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske (môže lepiť, nebojte sa posypať múkou aj povrch cesta). Potrieme rozšľahaným bielkom, posolíme a posypeme rascou. Radielkom nakrájame na tyčinky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch asi 15 minút, kým sa nezačnú tyčinky farbiť do zlatohneda. Najlepšie chutia s ľahkým bielym vínkom

Autorka receptu a foto: @SistersBakery.sk