Šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou
Potrebujeme
- 1 balenie lístkového cesta,
- 1 vajce na potieranie,
- 250 g krémového nízkotučného tvarohu,
- 5 PL bieleho jogurtu,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 ČL medovej horčice,
- pár lístkov medvedieho cesnaku,
- pár vetvičiek kôpru,
- pažítka,
- soľ a korenie.
Postup
Rozvaľkané lístkové cesto narežeme na 1.5 cm hrubé pásy. Tie po jednom obmotáme okolo formičiek – rúrok na mini šamrole. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 15-20 minút do zlatista. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na plnku vymiešame v miske tvaroh, jogurt a olivový olej a mixérom ich šľaháme asi 5 minút do nadýchanej krémovej nátierky.Pridáme nasekané bylinky, horčicu, soľ a korenie a opäť krátko premiešame mixérom. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka a plníme do upečených šamroliek. Podávame ako predjedlo alebo ako pochutinu k lahodnému ružovému vínu Frankovka modrá rosé, neskorý zber z radu Poézia od Vitis.