Šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou

Potrebujeme

  • 1 balenie lístkového cesta,
  • 1 vajce na potieranie,
  • 250 g krémového nízkotučného tvarohu,
  • 5 PL bieleho jogurtu,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 ČL medovej horčice,
  • pár lístkov medvedieho cesnaku,
  • pár vetvičiek kôpru,
  • pažítka,
  • soľ a korenie.

Postup

Rozvaľkané lístkové cesto narežeme na 1.5 cm hrubé pásy. Tie po jednom obmotáme okolo formičiek – rúrok na mini šamrole. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 15-20 minút do zlatista. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na plnku vymiešame v miske tvaroh, jogurt a olivový olej a mixérom ich šľaháme asi 5 minút do nadýchanej krémovej nátierky.Pridáme nasekané bylinky, horčicu, soľ a korenie a opäť krátko premiešame mixérom. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka a plníme do upečených šamroliek. Podávame ako predjedlo alebo ako pochutinu k lahodnému ružovému vínu Frankovka modrá rosé, neskorý zber z radu Poézia od Vitis.