Pečené rajčiny

Ľahký letný obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.  

Potrebujeme:

  • 5-6 väčších mäsitých rajčín
  • soľ
  • 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu alebo sušený rozmarín
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • pár lístkov bazalky na ozdobenie, prípadne feta syr

Postup:

Umyté rajčiny rozpolíme a naukladáme ich do ohňovzdornej misy vytretej olivovým olejom narezanou časťou nahor. Potrieme ich aj zvrchu olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pridáme vetvičky tymiánu a pečieme v rozohriatej rúre na 20 stupňov asi 20 minút (dĺžka pečenia závisí od veľkosti rajčín, menšie sa budú piecť kratšie). Podávame ešte teplé, ozdobené bazalkou. Výborne chutia aj s gréckym syrom feta.

Chuť pečených paradajok doplní víno Tramín červený VITIS Galéria,  ktoré sa vyznačuje až extravagantnou arómou a korenistou chuťou. 

Dobrú chuť 😊

Autorka receptu a foto: @SistersBakery.sk