Pečené rajčiny
Ľahký letný obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.
Potrebujeme:
- 5-6 väčších mäsitých rajčín
- soľ
- 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu alebo sušený rozmarín
- čierne korenie
- olivový olej
- pár lístkov bazalky na ozdobenie, prípadne feta syr
Postup:
Umyté rajčiny rozpolíme a naukladáme ich do ohňovzdornej misy vytretej olivovým olejom narezanou časťou nahor. Potrieme ich aj zvrchu olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pridáme vetvičky tymiánu a pečieme v rozohriatej rúre na 20 stupňov asi 20 minút (dĺžka pečenia závisí od veľkosti rajčín, menšie sa budú piecť kratšie). Podávame ešte teplé, ozdobené bazalkou. Výborne chutia aj s gréckym syrom feta.
Chuť pečených paradajok doplní víno Tramín červený VITIS Galéria, ktoré sa vyznačuje až extravagantnou arómou a korenistou chuťou.
Dobrú chuť 😊
Autorka receptu a foto: @SistersBakery.sk