Pečený Feta syr s rajčinami a bagetkou

Ingrediencie:

  • 1 syr Feta
  • za hrsť červených a za hrsť žltých malých cherry rajčiniek
  • za hrsť vlašských orechov
  • trochu olivového oleja
  • trochu tekutého medu
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • sušený alebo čerstvý tymian alebo oregano
  • bagetky

Postup:

Syr Feta dáme na dno ohňovzdornej misy, obsypeme ho dookola na polovice prekrojenými cherry rajčinkami a nasekanými vlašskými orechmi. Pofŕkame olivovým olejom, tekutým medom, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a bylinkami a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 15-18 minút.

Kým sa syr pečie, bagetky nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky, potrieme ich olivovým olejom a dáme ich upiecť na plech vystlaný papierom na pečenie do rúry na 200 stupňov, kým sa nezačnú sfarbovať do zlatista.

Pečená Feta so zeleninou výborne chutí teplá ale aj vychladnutá.

Podávame s dobre vychladeným bielym vínom. Odporúčame odrodu Irsai Oliver z našej kolekcie Vitis Vegan.