Pavlova torta so šľahačkou a ovocím

Potrebujeme

  • 3 bielky
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 zarovnaná PL kukuričného škrobu
  • 1 PL vínneho octa
  • Čerstvé ovocie – napríklad maliny
  • 1 šľahačka

Postup

Bielka a kryštálový cukor vyšľahajte na najvyšších obrátkach do tuha. Pridajte preosiaty škrob a ocot a riadne spolu vyšľahajte. Bielkovú zmes naplňte do zdobiaceho sáčku a na plechy vystlané papierom na pečenie vytvorte veterníčky, resp. ak nemáte zdobiaci sáčok, môžete robiť lyžicou malé kôpky. Malou lyžičkou namočenou vo vode potom vytvarujete v strede priehlbinku, do ktorej budete po dopečení dávať šľahačku. Vysušíte v rúre na 100 stupňov v horkovzdušnom režime asi 40-50 minút. Na upečené a vychladnuté koláčiky nanesiete do tuha vyšľahanú šľahačku a ozdobíte ich čerstvým ovocím.

Túto sladkú lahôdku doladíte jemným ružovým vínom Vitis Frankovka modrá rosé. Toto slovenské akostné víno je veľmi vyhľadávané a považuje sa za dôležitú súčasť modernej gastronómie. Príťažlivá, sýto-ružová farba signalizuje priamočiarosť a úprimnosť, ovocná vôňa a chuť dozrievajúcich čerešní zasa rozmarnosť.

Dobrú chuť vám praje Vitis!