Paradajkové galettes
Ingredienciena 6 galetiek
- 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta (280 g)
- 125 g ricotty
- soľ
- čierne korenie
- 2 PL olivového oleja
- 1 fialová cibuľa
- 1 ČL trstinového cukru
- cherry paradajky
- čerstvá bazalka
Postup
- Lístkové cesto rozložíme na jemne pomúčenú dosku a pomocou misky s priemerom 16 cm z neho povykrajujeme kruhy.
- Každý kruh potrieme ricottou, ktorú sme okorenili soľou a čiernym korením, pričom vynecháme plochu asi 3 cm od okrajov.
- Na panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a lyžičku cukru. Opražíme dosklovita, stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. Vychladnutú cibuľku nanesieme na ricottový základ.
- Na cibuľku poukladáme plátky cherry paradajok. Okraje cesta zahneme cez paradajky tak, aby nám náplň počas pečenia nevytiekla.
- Galetky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zahnuté okraje potrieme roztopeným maslom.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C 15 až 20 minút, kým okraje galetiek nezozlatnú.
- Upečené galetky ozdobíme lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť!
Recept pripravil: Lenivá kuchárka