Paradajkové galettes

Ingredienciena 6 galetiek

  • 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta (280 g)
  • 125 g ricotty
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 fialová cibuľa
  • 1 ČL trstinového cukru
  • cherry paradajky
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Lístkové cesto rozložíme na jemne pomúčenú dosku a pomocou misky s priemerom 16 cm z neho povykrajujeme kruhy.
  2. Každý kruh potrieme ricottou, ktorú sme okorenili soľou a čiernym korením, pričom vynecháme plochu asi 3 cm od okrajov.
  3. Na panvici si zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a lyžičku cukru. Opražíme dosklovita, stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. Vychladnutú cibuľku nanesieme na ricottový základ.
  4. Na cibuľku poukladáme plátky cherry paradajok. Okraje cesta zahneme cez paradajky tak, aby nám náplň počas pečenia nevytiekla.
  5. Galetky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zahnuté okraje potrieme roztopeným maslom.
  6. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C 15 až 20 minút, kým okraje galetiek nezozlatnú.
  7. Upečené galetky ozdobíme lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť!

Recept pripravil: Lenivá kuchárka