Hrušková nátierka so šafránom

- 1 väčšia hruška
- 100 g masla
- 1 ČL vločkovej soli
- Na špičku lyžičky šafránu
- Kajenské korenie
- Trochu mletého čierneho korenia
- Toastový chlieb alebo opečená bagetka
Na lyžici masla orestujeme na kocky nakrájanú ošúpanú hrušku a potom ju krátko povaríme, kým sa nerozvarí do mäkka. Odstavíme a necháme ju trochu vychladnúť.
Do mažiarika dáme soľ a šafrán a spolu ich premiešame a rozdrvíme. Pridáme lyžičku vody a rozmiešame, aby šafrán pustil farbu a pridáme k rozvarenej hruške, dobre premiešame. Zvyšné maslo rozmiešame do krémova, pridáme hruškovú zmes, dochutíme soľou, kajenským korením a trochou čierneho korenia a dáme do chladničky trochu stuhnúť.
Podávame s opečenou hriankou alebo bagetkou a s dobre vychladeným, jemným perlivým vínom Frizzante Müller Thurgau od Vitisu. Jemné osviežujúce perlenie podčiarkuje chuť a výborne sa hodí k hruškovej delikatese.
Dobrú chuť Vám praje Vitis !
Recept a foto: @SistersBakery.sk