Hrušková nátierka so šafránom

  • 1 väčšia hruška
  • 100 g masla
  • 1 ČL vločkovej soli
  • Na špičku lyžičky šafránu
  • Kajenské korenie
  • Trochu mletého čierneho korenia
  • Toastový chlieb alebo opečená bagetka

Na lyžici masla orestujeme na kocky nakrájanú ošúpanú hrušku a potom ju krátko povaríme, kým sa nerozvarí do mäkka. Odstavíme a necháme ju trochu vychladnúť.

Do mažiarika dáme soľ a šafrán a spolu ich premiešame a rozdrvíme. Pridáme lyžičku vody a rozmiešame, aby šafrán pustil farbu a pridáme k rozvarenej hruške, dobre premiešame. Zvyšné maslo rozmiešame do krémova, pridáme hruškovú zmes, dochutíme soľou, kajenským korením a trochou čierneho korenia a dáme do chladničky trochu stuhnúť.

Podávame s opečenou hriankou alebo bagetkou a s dobre vychladeným, jemným perlivým vínom  Frizzante Müller Thurgau od Vitisu. Jemné osviežujúce perlenie podčiarkuje chuť a výborne sa hodí  k hruškovej delikatese.

Dobrú chuť Vám praje Vitis !

Recept a foto: @SistersBakery.sk