Grilovaný camembert
Nikdy sa nezunuje
Patrí k najznámejším syrom na svete, konzumuje sa na mnoho spôsobov, studený aj v tepelnej úprave. Jeho ušľachtilá pleseň ho robí výnimočným. Ak ste ešte nevyskúšali, neváhajte.
Potrebujeme:
- 4 ks syra typu camembert
- olivový olej
- soľ
- steakové korenie
- opečená bageta ako príloha
Postup:
Syr camembert potrieme veľkoryso z oboch strán olivovým olejom, posypeme steakovým korením a necháme chvíľu postáť. Rozohrejeme si grilovaciu panvicu, ak pripravujeme syr priamo na grile, pripravíme si grilovacie tácky. Syr opekáme z oboch strán, kým sa na ňom nevytvoria opečené pásiky. Servírujeme ešte teplý, napríklad s opečenou bagetou a s lahodným dúškom vína. K syru typu Camembert odporúčame Rulandské biele VITIS Galéria. V jeho vôni nájdete nádych leta, letných kvetín a citrusových plodov. Má veľmi komplexnú chuť a hodí sa aj na letnú grilovačku, k jedlám z hydiny, rybám, aj plodom mora. Toto víno získalo na medzinárodnej výstave Biel Vinalia® 2019 a na výstave Víno Bojnice striebornú medailu.“
Autorka receptu a foto: @SistersBakery.sk