Delikátne pečienkové tapas

Prísady:

  • 500 g kuracích pečení 
  • 300 g oravskej slaniny na plátky 
  • 3 PL olivového oleja 
  • soľ, čierne korenie a bylinky na dochutenie 

Postup:

Kuracie pečene umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kúsky (resp.na polovice). Každý kúsok obalíme v slanine a pomocou špáradla prichytíme slaninu o pečienky. Na panvici s rozpáleným olivovým olejom pečene so slaninou prudko opekáme z každej strany. Potom ich dáme do zapekacej misy a necháme ich dopiecť v rúre na 180 stupňoch, kde ich ešte asi 20 minút necháme dôjsť. Môžeme dochutiť troškou soli a mletého čierneho korenia, prípadne bylinkami (výborne sa hodí oregano alebo rozmarín). 

Hotové pečene so slaninkou servírujeme s kúskom opečeného pečiva alebo ako tapas k správne vychladenému bielemu vínu.

Rizling vlašský Vitis Galéria s prívlastkom neskorý zber charakterizuje svieža vôňa lúčnych kvetov, ktorá pripomína teplé letné dni. Má príjemnú svetlozelenú až zelenožltú farbu s iskrou slnka. 

Je vhodný ako aperitív k studeným predjedlám, bielym syrom, ľahko upraveným rybám, paštétam, pečienke a k údeninám. Odporúčaná teplota na podávanie je 10 – 12° C. 

Dobrú chuť Vám praje Vitis !  

Kvalitné slovenské odrodové vína VITIS Galéria nájdete na www.najnapoje.sk

Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @SistersBakery.sk