Čokoládový koláč s čokoládovo kávovým krémom a malinovou omáčkou

Na prípravu čokoládového koláča budete potrebovať (6 – 8 porcií):
- 150 g masla
- 240 g kryštálového cukru
- 65 g kakaa holandského typu
- 6 g instantnej kávy
- štipku soli
- 75 g hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- 65 g kešu orechov
Na prípravu čokoládovo kávového krému budete potrebovať:
- 40 g kvalitnej 70% horkej čokolády
- 60 g kvalitnej mliečnej čokolády
- 30 ml 33% smotany
- 20 ml kávy
Na prípravu malinovej omáčky budete potrebovať:
- 100 g mrazených malín
- 40 g kryštálového cukru
- 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy
A TAKTO NA TO:
Vo vodnom kúpeli roztopte maslo, cukor, kakao, instantnú kávu a štipku soli. Metličkou zmes občas premiešajte, až sa suroviny neprepoja. Misku odložte stranou a nechajte 5 minút ochladnúť. Do zmesi postupne pridávajte jedno vajce po druhom, metličkou miešajte. Na záver pridajte múku a na hrubo nasekané kešu orechy. Na maslom vymastený plech s rozmerom ……. cm zmes prelejte a pečte pri 160 stupňoch približne 25 minút.
Medzitým si pripravte čokoládovo kávový krém. Čokoládu rozpustite v smotane a káve nad vodným kúpeľom. Metličkou premiešajte, misku zložte a nechajte chladnúť približne 10 minút v chladničke. Ručným mixérom potom krém 1 minútu mixujte, aby krém trochu zhustol.
V malej miske na miernom ohni povarte maliny, cukor a citrónovú šťavu. Malinovú omáčku varte 6 – 10 minút, pripravujte ju tesne pred podávaním, aby bola horúca.
Koláč nakrájajte na obdĺžniky, prelejte čokoládovým krémom a malinovou omáčkou.
Recept pripravil: Coolinári