Čokoládovo malinové tartaletky

Potrebujeme
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 140 g masla alebo rastlinného tuku
- 70 g práškového cukru
- 1 kopcovitá PL kakaa
- 1 vajíčko
Na čokoládovú plnku:
- 150 g horkej čokolády
- 200 ml šľahačkovej smotany
Na malinovú plnku:
- 100 g mascarpone
- 50 ml šľahačkovej smotany
- 2 PL lyofilizovaných malín
- 1 PL cukru
- pár čerstvých malín na ozdobenie
Postup
Najprv premiešame suché prísady na cesto, pridáme k ním na malé kocky nakrájané maslo a vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré zabalené vo fólii odložíme do chladničky a necháme cca hodinu tuhnúť. Medzitým si pripravíme základ na plnku. Šľahačkovú smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou nadrobno nasekanú horkú čokoládu. Miešame, až kým sa šľahačka nerozpustí. Dáme do chladničky vychladnúť. Odpočinuté cesto natlačíme do formičiek na tartaletky, dáme na plech a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10-12 minút. Po dopečení necháme krátko vychladnúť a potom tartaletky opatrne vyklopíme. Pripravený čokoládový krém vyberieme z chladničky a nalejeme ho do tartaletiek. Vrátime späť do chladničky a necháme tam, kým čokoládový krém úplne nestuhne. Lyofilizované maliny rozomelieme na prášok (napr. v mažiari), ktorý preosejeme cez jemné sitko a premiešame s cukrom a mascarpone. Pridáme šľahačku a vyšľaháme do nadýchaného krému. Zdobiacim vreckom nanesieme malinovú plnku na tartaletky, ozdobíme čerstvou malinou a podávame. K čokoládovo malinovým tartaletkám sa výborne hodí červené víno, ideálny je Dunaj Vitis Poézia, neskorý zber. Toto víno má ovocný buket s tónom višní a jemnej čokolády, takže sa mimoriadne dobre snúbi s čokoládovými dezertami, ale môžete si ho dobre vychutnať aj s výdatnými mäsovými receptami.
Dobrú chuť Vám praje Vitis ! www.vitis.sk
Recept a foto: @SistersBakery.sk