Chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami

Potrebujeme:

  • 2 krajce kváskového chleba 
  • 3 červené hrubostenné papriky (alebo 3 kapie) 
  • Trochu olivového oleja 

Potrebujeme na rajčinové maslo:

  • 100 g mäkkého masla 
  • 1 PL rajčinovej pasty (hustého pretlaku) 
  • 20 g sušených rajčín (ideálne v oleji nakladaných) 
  • Kúsok rozmarínovej vetvičky 
  • ½ ČL korenia harisa 
  • Trochu soli a čerstvo mletého čierneho korenia na dochutenie
    Lístky čerstvého tymianu na ozdobenie 

Postup: 

Papriky umyjeme, osušíme, odstránime jaderník a prepolené alebo rozštvrtené ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 230 stupňov (teplovzdušný režim) ich opekáme asi 15 minút, kým sa na ich povrchu nevytvoria čierne pľuzgiere. Prípadne si pomôžeme na páč minút grilom. 

Potom z nich stiahneme šupku a odložíme ich bokom. 

Na rajčinové maslo vymiešame mäkké maslo s rajčinovou pastou, harisou, trochou soli a čierneho mletého korenia. Pridáme najemno nasekané ihličky z rozmarínu a nadrobno nakrájané sušené rajčiny a všetko spolu premiešame. 

Krajce kváskového chleba opečieme na troche olivového oleja z oboch strán. Potrieme ich pripraveným rajčinovým maslom, na to poukladáme opečené papriky a dozdobíme ich lístkami tymianu.  Podávame teplé spolu s pohárom dobre vychladeného vegánskeho vína Vitis – Iršai Oliver.  

Nádherné víno plné sviežosti a chuti pochádza z novej kolekcie vegánskych vín Vitis VEGAN. Vôňa má charakter ľahkého vánku rozkvitnutej lúky muškátov. Chuť vína je veľmi svieža a ľahká. Hodí sa ako príjemné osvieženie alebo s čerstvým ovocím, v lete s melónom, v zime s ananásom či mangom. Výborne chutí aj s ovocným koláčikom. 

Dobrú chuť Vám praje Vitis !

Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @michaelasistersbakerysk

Vegánske vína VITIS nájdete na našom e-shope: www.najnapoje.sk