Chlebíky s paradajkovým maslom a pečenými paprikami

Potrebujeme:
- 2 krajce kváskového chleba
- 3 červené hrubostenné papriky (alebo 3 kapie)
- Trochu olivového oleja
Potrebujeme na rajčinové maslo:
- 100 g mäkkého masla
- 1 PL rajčinovej pasty (hustého pretlaku)
- 20 g sušených rajčín (ideálne v oleji nakladaných)
- Kúsok rozmarínovej vetvičky
- ½ ČL korenia harisa
- Trochu soli a čerstvo mletého čierneho korenia na dochutenie
Lístky čerstvého tymianu na ozdobenie
Postup:
Papriky umyjeme, osušíme, odstránime jaderník a prepolené alebo rozštvrtené ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 230 stupňov (teplovzdušný režim) ich opekáme asi 15 minút, kým sa na ich povrchu nevytvoria čierne pľuzgiere. Prípadne si pomôžeme na páč minút grilom.
Potom z nich stiahneme šupku a odložíme ich bokom.
Na rajčinové maslo vymiešame mäkké maslo s rajčinovou pastou, harisou, trochou soli a čierneho mletého korenia. Pridáme najemno nasekané ihličky z rozmarínu a nadrobno nakrájané sušené rajčiny a všetko spolu premiešame.
Krajce kváskového chleba opečieme na troche olivového oleja z oboch strán. Potrieme ich pripraveným rajčinovým maslom, na to poukladáme opečené papriky a dozdobíme ich lístkami tymianu. Podávame teplé spolu s pohárom dobre vychladeného vegánskeho vína Vitis – Iršai Oliver.
Nádherné víno plné sviežosti a chuti pochádza z novej kolekcie vegánskych vín Vitis VEGAN. Vôňa má charakter ľahkého vánku rozkvitnutej lúky muškátov. Chuť vína je veľmi svieža a ľahká. Hodí sa ako príjemné osvieženie alebo s čerstvým ovocím, v lete s melónom, v zime s ananásom či mangom. Výborne chutí aj s ovocným koláčikom.
Dobrú chuť Vám praje Vitis !
Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @michaelasistersbakerysk
Vegánske vína VITIS nájdete na našom e-shope: www.najnapoje.sk