Broskyňové crostini s ricotou a prosciutom

Potrebujeme:

  • 1 veľká bageta alebo sendvič
  • 250 g syra Ricotta
  • 50 g syra s modrou plesňou (Niva, Gorgonzola a pod.)
  • 1 PL kyslej smotany
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 broskyne alebo nektaríny
  • 100 g prosciuta
  • kôpor a balzamiková redukcia na ozdobenie

Postup:

Bagetu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a nasucho ich ogrilujeme z oboch strán.

Na nátierku zmiešame ricottu, syr s modrou plesňou a kyslú smotanu a dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

Kôpor umyjeme a osušíme, umyté broskyne alebo nektaríny odkôstkujeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Prosciutto na troške olivového oleja opražíme do chrumkava.

Na opečené bagetky nanesieme ricottovú nátierku, na ňu uložíme mesiačik ovocia, kúsok prosciuta a ozdobíme kúskom kôpru. Napokon pofŕkame balzamikovou redukciou.

Dobre vychladeným  perlivým vínom, novinkou od Vitis Galéria Frizzante  Irsai Oliver skvele doladíte chuť tejto letnej pochúťky! Svieže iskrivé víno, polosladké. Okamžite vás osloví nádherná citrusovo korenistá vôňa grepu a muškátového oriešku s harmonickou chuťou sladkastých pomarančov s pikantnou koncovkou. Skvelý partner na posedenia s priateľmi, či spríjemnenie bežného dňa.

 

TIP someliéra Vitis: v lete odporúčame podávať moderným spôsobom s ľadom ako samostatný nápoj.

Dobrú chuť Vám praje Vitis !

 

Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @SistersBakery.sk