Restovaná sezónna zelenina, placky zo zemiakovej slamy a grilovaný syr Halloumi

INGREDIENCIE:
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 červené cibule
- 2 zelené cibuľky
- asi 10 ks cherry paradajky
- za hrsť malých šapmiňónov
- syr Halloumi
- 2 nahrubo nastrúhané zemiaky
- 1 vajce
- lístky čerstvého tymiánu
- lístky čerstvej majoránky
- olivový olej extra virgin
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP:
Nastrúhane zemiaky zmiešame s vajíčkom, osolíme a okoreníme a do zmesi pridáme nasekané lístky byliniek. Tvarujeme malé placky, ktoré opečieme do zlatova na oleji z oboch strán. Papriky a cibule nakrájame na väčšie kusy. Zeleninu postupne restujeme na troche olivového oleja. Aj k nej môzeme pridať bylinky, ktore sme dávali do placiek. Syr halloumi grilujeme buď na klasickom grile, my sme použili gril kontaktný. Všetko spolu vyskladáme na tanier a podávame s kvalitným ružovým vínom. Ideálne sa k tomuto ľahkému jedlu hodí Frankovka modrá Rosé.
* Na restovanú zeleninu môžeme použiť prakticky čokoľvek. Tento jednoduchý recept dobre funguje aj s cuketou, či baklažánom.
Recept pripravil: Coolinári