Bruschetta s grilovaným kozím syrom

Potrebujeme

  • 1 ciabatta chlieb (alebo veľká bageta)
  • 500 g mäsitých rajčín
  • Asi 10 lístkov bazalky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 balenia kozieho syru s bielou plesňou (podobný ako camembert)
  • Trochu olivového oleja
  • Soľ, korenie

Postup

Biely chlieb si nakrájame na tenké plátky. Opečieme ich na suchej panvici, prípadne ich ogrilujeme z oboch strán. Opečené chlebíky potrieme cesnakom. Rajčiny nakrájame na drobné kocky, polejeme ich olivovým olejom, pridáme nasekanú bazalku, dochutíme soľou, prípadne korením. Na každý chlebík nanesieme za lyžicu rajčinovo-bazalkovej zmesi a rovnomerne ju rozvrstvíme po celom povrchu. Tesne pred podávaním položíme na každý kúsok bruschetty plátok zľahka ogrilovaného kozieho syra. Podávame s dobre vychladeným ružovým vínom, vyskúšajte kvalitné odrodové víno Vitis Galéria Frankovka modrá Rosé, teraz dostupné aj v špeciálnom 3 l balení.

Niečo o bruschette

Bruschetta je talianske jedlo, ktoré sa servíruje prevažne ako predjedlo alebo snack. Pozostáva z opečeného chleba potretého cesnakom, olivovým olejom a soľou. V najčastejšej podobe je podávaná s čerstvými rajčinami a bazalkou, prípadne aj s iným druhom zeleniny, mäsa alebo syra.

Dobrú chuť Vám praje Vitis!

ecept a foto: @SistersBakery.sk