Restovaná sezónna zelenina, placky zo zemiakovej slamy a grilovaný syr Halloumi

INGREDIENCIE:

  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 červené cibule
  • 2 zelené cibuľky
  • asi 10 ks cherry paradajky
  • za hrsť malých šapmiňónov
  • syr Halloumi
  • 2 nahrubo nastrúhané zemiaky
  • 1 vajce
  • lístky čerstvého tymiánu
  • lístky čerstvej majoránky
  • olivový olej extra virgin
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP:

Nastrúhane zemiaky zmiešame s vajíčkom, osolíme a okoreníme a do zmesi pridáme nasekané lístky byliniek. Tvarujeme malé placky, ktoré opečieme do zlatova na oleji z oboch strán. Papriky a cibule nakrájame na väčšie kusy. Zeleninu postupne restujeme na troche olivového oleja. Aj k nej môzeme pridať bylinky, ktore sme dávali do placiek. Syr halloumi grilujeme buď na klasickom grile, my sme použili gril kontaktný. Všetko spolu vyskladáme na tanier a podávame s kvalitným ružovým vínom. Ideálne sa k tomuto ľahkému jedlu hodí Frankovka modrá Rosé.

* Na restovanú zeleninu môžeme použiť prakticky čokoľvek. Tento jednoduchý recept dobre funguje aj s cuketou, či baklažánom.

Recept pripravil: Coolinári